Bijuterii şi accesorii lucrate cu drag pentru iubitorii de handmade. Alege unicitatea, calitatea si frumusetea
Metamorfoza cocosului intr-o bijuterie caroLUSH
Etapele pe care le parcurge o nuca de cocos înainte de a deveni o bijuterie.
De multe ori în ultimul timp am fost rugată să explic în detaliu ceea ce fac, sau ce etape parcurge cocosul până devine o bijuterie caroLUSH.
Întâi şi întâi de toate vreau să spun că toate etapele cocosului, cum le voi numi în continuare, le-am adus la desăvârşire doar prin metoda greşelilor sau experimentând.
1. Aleg o nucă de formă alungită care pare grea pentru dimensiunile sale şi în care se aude plescăind lichidul.
2. Sparg nuca, scot pulpa şi rod cu mare grijă bucăţelele de cocos prinse pe coajă. Dacă nu fac asta, grăsimea bucăţelelor de nucă impregnează coaja şi nu mai este bună de pictat pentru că în ultima etapă devine lipicioasa.
3. Însemn cu carioca locul sau forma după care ar trebui să tai coaja.
4. Iau polizorul unghiular şi tai fromele de care am nevoie. Cu polizorul nu mă joc prea multă vreme mai ales că îl mânuiesc încă cu precauţie.
5. Următorul pas este să aleg bucăţile care se potrivesc ca mărime şi grosime a cojii, în cazul în care vreau să fac cercei, şi să le şlefuiesc la polizor mai întâi de puful de pe coajă, iar apoi, prin şlefuire, fac ambele bucăţi alese identice ca dimensiune şi ca formă.
Având în vedere că lucrez de obicei cu bucăţi mici de cocos, iar roata de şlefuire a polizorului se roteşte la viteze ameţitoare, trebuie să fiu foarte şi foarte atentă.
6. Următorul pas este găurirea bucăţilor şlefuite, în cazul cerceilor şi a pandativelor iar uneori şi a broşelor. Drelul este un instrument nou pentru mine, la fel ca şi celelalte, şi mai e şi destul de mare, de aceea uneori dau greş şi fac gaura pe lângă semnul pe care mi l-am făcut.
În astfel de cazuri, există două soluţii: sau şlefuiesc din nou ambele bucăţi până le aduc la forme identice, cu găuri identice, sau, dacă nu este posibil, caut alte două bucăţi de cocos neşlefuite pe care le aleg după acelaşi principiu de mărime şi grosime a cojii.
7. Următoarea etapă este şlefuirea manuală, cu hârtie abrazivă, pentru ca bucata de cocos să fie netedă şi să nu ‚agaţe’. Şterg cu un bureţel ca să iau praful de cocos.
8. La a VIII-a etapă bucăţile sunt gata de pictat.
9. După ce am decis designul pe care îl va avea bijuteria, bucăţile de cocos se apropie de sfârşitul lor fericit. Le pictez şi le las sa se usuce.
10. Aplic stratul de protecţie şi voila! Bijuteria e gata!
Pentru frumusetea textului mi-am permis să reduc sau să comprim etapele pentru a obţine magica cifră 10. 🙂
Bijuterii din cocos marca caroLUSH
Pentru a comanda o bijuterie din cocos contactează-mă:
e-mail: contact@carolush.com
facebook: Carolina Portarescu
odnoklassniki: caroLUSH
tel: 373 795-21345
sau în comentariul de sub post