Bijuterii şi accesorii lucrate cu drag pentru iubitorii de handmade. Alege unicitatea, calitatea si frumusetea
noutati despre bijuterii handmade cauta colier, brăţără, cercei, pandativ, broşă

Muzeul Ruginii sau primul Steampunk din Moldova

line

Muzeul Ruginii – o creaţie de 25 de ani în aer liber

muzeul ruginii

Muzeul Ruginii? Ce-o mai fi şi asta? Ca să fiu sinceră, şi eu anul acesta am auzit despre el pentru prima oară. Şi când îi zic el, sa nu credeţi că am în vedere un muzeu propriu-zis, cu coridoare lungi şi înguste, unde se vorbeşte în şoaptă şi cu ghid care-ţi povesteşte ore în şir despre amalgamul de culori folosit de un artist sau altul.
De fapt…E un Muzeu în aer liber, ascuns parcă de ochii tuturor, şi care-şi aşteaptă timpul când va fi scos din neantul uitării de vre-un non-conformist (la fel ca şi cei care l-au ‘înfiinţat’).

Timp de 25 de ani sculptorii Valeriu Moşcov şi Nicolai Ischimji, au creat Rugina cu forţele proprii din tone de metal uzat. Atelierele sculptorilor chişinăuieni, care se află tot acolo, vin parcă să protejeze operele ruginite de orice înafară de forţele naturii. Având în vedere că se află sub cerul liber, accesul la el nu este limitat de vreo poartă, casier sau orice altceva înafară de însăşi poziţionarea sa.

Operele celor doi artişti îţi lasă senzaţia de măreţie şi demnitate iar vrăbiuţele care pălăvrăgesc gălăgioas în ghemul de fier le dau căldură şi viaţă.

vrabiute

Primul gând când am intrat a fost ‚Wow! Cu siguranţă e primul Steampunk din Moldova!’
De fapt îl voi numi chiar aşa până nu mă va contrazice cineva cu argumente bune.

Arta poate fi diferită de ceea ce putem vedea prin muzee şi asta nu o face mai puţin atractivă sau mai ne-artă ca altele. Muzeul Ruginii m-a inspirat şi mi-ar părea rău ca Chisinaul să piardă un loc atât de neobişnuit şi de ciudat, mai ales în faţa unor vânători de terenuri neexploatate.

Albume photo:


Powered by Facebook Comments
Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *