Bijuterii şi accesorii lucrate cu drag pentru iubitorii de handmade. Alege unicitatea, calitatea si frumusetea
noutati despre bijuterii handmade cauta colier, brăţără, cercei, pandativ, broşă

Metamorfoza cocosului intr-o bijuterie caroLUSH

line

Etapele pe care le parcurge o nuca de cocos înainte de a deveni o bijuterie.

De multe ori în ultimul timp am fost rugată să explic în detaliu ceea ce fac, sau ce etape parcurge cocosul până devine o bijuterie caroLUSH.

Întâi şi întâi de toate vreau să spun că toate etapele cocosului, cum le voi numi în continuare, le-am adus la desăvârşire doar prin metoda greşelilor sau experimentând.

1.    Aleg o nucă de formă alungită care pare grea pentru dimensiunile sale şi în care se aude plescăind lichidul.

2.    Sparg nuca, scot pulpa şi rod cu mare grijă bucăţelele de cocos prinse pe coajă. Dacă nu fac asta, grăsimea bucăţelelor de nucă impregnează coaja şi nu mai este bună de pictat pentru că în ultima etapă devine lipicioasa.

3.    Însemn cu carioca locul sau forma după care ar trebui să tai coaja.

4.    Iau polizorul unghiular şi tai fromele de care am nevoie. Cu polizorul nu mă joc prea multă vreme mai ales că îl mânuiesc încă cu precauţie.

taierea cocosului

5.    Următorul pas este să aleg bucăţile care se potrivesc ca mărime şi grosime a cojii, în cazul în care vreau să fac cercei, şi să le şlefuiesc la polizor mai întâi de puful de pe coajă, iar apoi, prin şlefuire, fac ambele bucăţi alese identice ca dimensiune şi ca formă.

sefuirea cocosului

Având în vedere că lucrez de obicei cu bucăţi mici de cocos, iar roata de şlefuire a   polizorului se roteşte la viteze ameţitoare, trebuie să fiu foarte şi foarte atentă.

6.    Următorul pas este găurirea bucăţilor şlefuite, în cazul cerceilor şi a pandativelor iar uneori şi a broşelor. Drelul este un instrument nou pentru mine, la fel ca şi celelalte, şi mai e şi destul de mare, de aceea uneori dau greş şi fac gaura pe lângă semnul pe care mi l-am făcut.

cocos gaurit

În astfel de cazuri, există două soluţii: sau şlefuiesc din nou ambele bucăţi până le aduc la forme identice, cu găuri identice, sau, dacă nu este posibil, caut alte două bucăţi de cocos neşlefuite pe care le aleg după acelaşi principiu de mărime şi grosime a cojii.

7.    Următoarea etapă este şlefuirea manuală, cu hârtie abrazivă, pentru ca bucata de cocos să fie netedă şi să nu ‚agaţe’. Şterg cu un bureţel ca să iau praful de cocos.

slefuirea cocosului cu hartie abraziva

8.    La a VIII-a etapă bucăţile sunt gata de pictat.

9.    După ce am decis designul pe care îl va avea bijuteria, bucăţile de cocos se apropie de sfârşitul lor fericit. Le pictez şi le las sa se usuce.

10. Aplic stratul de protecţie şi voila! Bijuteria e gata!

cercei din cocos

Pentru frumusetea textului mi-am permis să reduc sau să comprim etapele pentru a obţine magica cifră 10. 🙂

Bijuterii din cocos marca caroLUSH

004

Pentru a comanda o bijuterie din cocos contactează-mă:

e-mail: contact@carolush.com

facebook: Carolina Portarescu

odnoklassniki: caroLUSH

tel: 373 795-21345

sau în comentariul de sub post


Powered by Facebook Comments
Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *