Bijuterii şi accesorii lucrate cu drag pentru iubitorii de handmade. Alege unicitatea, calitatea si frumusetea
noutati despre bijuterii handmade cauta colier, brăţără, cercei, pandativ, broşă

Bijuteriile handmade in evolutie

line

Bijuteriile în evoluţie – de la unicat la producţie în masă şi înapoi la unicat

Drumul parcurs de o bijuterie de la antichitate până în prezent.

Deşi noţiunea de handmade este nouă, artizanatul este un meşteşug practicat cu artă încă din timpul Egiptului Antic.

bijuterie handmade egipteana

Mai multe poze in albumul foto Bijuterii antice egiptene

Cu cât mai dificil se obţinea şi cu cât mai costisitor era şi se lucra materialul, cu atât mai frumoasă se considera bijuteria. Desigur bijuteriile rezultate din astfel de materiale erau de-a dreptul uimitoare însă la baza acelor frumuseţi stătea abilitatea incredibilă şi măiestria meşterului.

industrializarea productiei de bijuterii

Epoca moderna a adus procesele de manufacturare la desavârşire pentru a produce bijuterii în cantităţi industriale. Desigur acest lucru a avut un efect semnificativ asupra costurilor de producţie a bijuteriilor, acestea devenind disponibile pentru majoritatea populaţiei. Din această cauză semnificaţia bijuteriei ca şi simbol al statutului s-a diminuat, cu timpul devenind mai mult un accesoriu de modă. Producţia în masă a şters aproape toate caracteristicele şi calităţile unei bijuterii realizate manual scăzând din frumuseţea şi calitatea bijuteriilor.

Album foto Productia de bijuterii din zilele noastre

Bijuteriile realizate manual au calitatea care le aduce un statut şi o importanţă proprie (Bijuteriile – tradiţie şi port). Faptul că au fost create de mână într-o epocă în care majoritatea lucrurilor ce ne înconjoară au ieşit de la fabrică împachetate frumos în cutii colorate, le face şi mai râvnite de către toţi cei care prin ele vor să simtă sufletul artistului care le-a creat.

În afară de unicitate şi de ‚semnatura’ autorului, adevăraţii iubitori ai handmade-ului preferă lucrurile realizate manual şi din cauza faptului că cineva a depus suflet în ele.

Într-o lume a producţiei în masă lucrurile realizate manual nu au fost niciodată mai importante, fie acesta un obiect foarte preţios confecţionat din aur pur sau din plastic reciclat, acest obiect are toate caracteristicile şi personalitatea care lipseşte obiectelor la crearea cărora nu s-a depus suflet.

Indiferent de epocă sau de uneltele folosite, indiferent de rezultatul muncii, ceea ce uneşte artizanii între ei este dragostea lor pentru obiecte frumoase şi dorinţa de a contribui la crearea acestora.

Numai meşterul ştie cu adevărat ce drum a parcurs ideea până a se materializa în ceva finit, într-o operă de artă. Şi doar adevăraţii cunoscători ai handmade-ului pot distinge frumuseţea ascunsă a obiectului, şi anume unicitatea ideii şi munca depusă pentru materializarea ei.

Fii Unic, Alege Handmade!


Powered by Facebook Comments
Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *