Bijuterii şi accesorii lucrate cu drag pentru iubitorii de handmade. Alege unicitatea, calitatea si frumusetea
noutati despre bijuterii handmade cauta colier, brăţără, cercei, pandativ, broşă

Handmade la Pret Corect

line

[wpsr_socialbts]

Pret Produse Handmade

Multi artizani isi vand produsele la un pret mult sub valoarea lor adevarata!  Daca este handmade, nu inseamna ca trebuie sa fie si ieftin.

Unii probabil se întreabă de ce obiectele handmade sunt uneori atât de scumpe. Scump sau nu, un obiect de creaţie manuală rămâne a fi ceva la care s-a lucrat cu sufletul şi la care s-a depus efort.

Vezi mai jos câteva dintre motivele pentru care obiectele handmade nu trebuie şi nu pot fi ieftine.

•    Un meşter bun este atent tot timpul la întregul proces de creaţie. Calitatea produsului său înseamnă reputaţie.

•    Un obiect făcut în serie nu va avea niciodată minuţiozitatea unui obiect creat manual.

•    Timpul pentru finisarea unui singur exemplar este cel putin dublu mai îndelungat decât dacă ar fi fost produs în serie.

•    Exclusivitate. Unicitatea obiectului este una din cauzele pentru care este preferat handmade-ul. De cele mai multe ori nici chiar meşterul nu poate face doua obiecte absolut identice.

•    Meşterul nu economiseşte ştirbind din calitatea produsului. Pentru orice meşter cel mai important lucru e să găsească stăpânul potrivit pentru obiectul creat de el.

•    Când obiectul este confecţionat la comandă, se poate de intervenit cu schimbări pentru a obţine rezultatul dorit.

•    Un obiect handmade, chiar daca este confectionat din materiale iefnine sau relativ ieftine, cum ar fi hârtia sau lemnul, nu poate fi ieftin din simplul fapt că meşterului i-a luat timp să aleagă, să taie, să şlefuiască sau să prelucreze materialul.

•    Fiecare obiect lucrat manual este bine gândit din punct de vedere al designului şi din punct de vedere al funcţionalităţii; schiţa, în dependenţă de mesaj, poate dura până la câteva ore (luând în considerare chiar şi experienţa, imaginaţia sau inspiraţia meşterului). Pregătirea materialelor, respectarea etapelor de creaţie, cum ar fi tratarea şi prelucrarea lemnului, precum şi multe alte detalii, până un obiect handmade se vede finisat, îi dau obiectului creat o valoare aparte şi o aură magnifică de unicitate.

•    O bijuterie handmade, de exemplu, nu poate fi ieftină din cauza că se folosesc pietre semipreţioase, fir din aur sau argint, perle de cultură, fir placat cu aur sau argint, cristale şi uneori chiar diamante.

•    Obiectele în serie, ieşite din fabrici alături de mii de alte obiecte identice, nu au nimic de spus comparativ cu obiectele lucrate manual, care fiecare în parte are o istorie de spus; fiecare poartă în sine dispoziţia meşterului, gândurile şi emoţiile sale precum şi o parte din viaţa acestuia. Recomand  articolul de la unicat la producţie în masă şi înapoi la unicat

Un obiect creat manual are tot timpul suflet, caracter şi o istorie.

Vouă vi se par scumpe produsele handmade? 🙂


6 comments

line
 1. naty

  Mie mi se par ieftine, cel putin la noi in tara… Nu e bine si nu e corect sa dai doi bani pentru un obiect doar pentru ca acesta a fost facut manual si asta se rasfringe atit asupra sosetelor de lina pe care le gasesti la piata centrala cit si asupra vazelor din ceramica sau a bijuteriilor handmade.

  line
 2. Claudiu

  Da, bine punctat acest articol.
  Problema nu este la cumparator ci la fabricant/vanzator. Sunt o specie de cretini care dau la un pret foarte mic si strica piata, pentru ca dupa mintea lui de brontozaur a vinde inseamna a fi cu putin mai jos ca pret. Ori el nu intelege cum functioneaza mecanismele pietei, ale marketingului. Nu numai pretul vinde, ci multe alte componente. Repercursiunile sunt clare: Calitate mai proasta pentru ca de … nu poti innobila un produs daca nu esti bun si doi la mana educi piata prost. Cam asta cred eu ca e cauza, care s-a raspandit in toate domeniile. Pacat …

  line
 3. Maria

  Total de acord

  line
 4. Violeta

  In Moldova lucrul manual nu este apreciat la adevarata valoare

  line
 5. Paula

  Pentru ca au fost obisnuiti cu preturi de nimic, care nu reflecta nici pe departe adevarata valoare a muncii si pasiunii depuse

  line
 6. Corneliu

  Tuturor le plac lucrurile unicat, neobisnuite, frumoase, dar nu sunt dispusi sa plateasca pentru ele

  line

Powered by Facebook Comments
Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *